Met Pinterest geld verdienen

Geld verdienen vanuit huis, het is tegenwoordig populair. Veel mensen denken dat online geld verdienen makkelijk en snel is. Online geld verdienen als affiliate marketeer is bijvoorbeeld heel populair. Hoewel ik zelf uit ervaring weet dat online geld verdienen met bloggen mogelijk is, is het niet makkelijk. Het vraagt veel tijd en energie. Ben je bereid dit te investeren, dan kan je er achteraf de vruchten van plukken. Vraag jij je af hoe je meer online geld kan verdienen met Pinterest? In deze blog leg ik je het uit.

Hoe online geld verdienen

Eerst wil ik enkele voorbeelden geven van manieren om online geld te verdienen. Geld verdienen zonder startkapitaal en geld verdienen zonder opleiding is tegenwoordig mogelijk. Een goede portie doorzettingsvermogen en motivatie zijn vaak belangrijker. Voor sommige voorbeelden hieronder heb je wel startkapitaal nodig, voor andere niet. 

Online geld verdienen met webshop

Het starten van een webshop is tegenwoordig populair. Eenmaal de beslissing genomen is en er onderzocht wordt hoe dat praktisch nu werkt is de ontgoocheling vaak groot. Er komt nogal wat bij kijken. Toch is een webshop starten relatief makkelijk. Je hebt er geen diploma of specifieke kennis voor nodig. Een dosis gezond verstand en werkersmentaliteit zijn wel nodig. Er zijn verschillende soorten webshops. Je kan nu ook via sociale media verkopen dus een website is zelfs geen vereiste meer. Als je meer wilt weten over het starten van een webshop, kijk dan zeker eerst eens op de website van de Kamer van Koophandel. Nog een tip, doe het zelf. Er wordt vaak online coaching aangeboden om een webshop te starten. Deze zijn vaak heel prijzig en bieden niets meer dan wat je gratis bij de KvK kan vinden. 

Online geld verdienen als virtual assistant

Zelf ooit gestart als virtual assistant kan ik zeggen dat deze manier van online geld verdienen heel succesvol kan zijn. Virtual assistant worden is niet moeilijk aangezien je geen diploma nodig hebt. Heb jij een bepaalde specialisatie, dan kan je al snel als virtual assistant aan de slag. Soms zijn er ook all round virtual assistants, maar meestal heeft iedereen zijn eigen specialisatie. Zo zijn er VA’s die zich specialiseren in het bijhouden van emails of agenda’s, sommige weten alles van sales en andere (zoals ik) zijn specialisten in online marketing. 

Door je te specialiseren bereik je makkelijker jouw doelgroep. Klanten vinden het meestal ook fijn. Zo hoorde ik eens van een klant dat ze het vreemd vond dat een VA ‘alles’ deed. Niemand kan toch goed zijn in alles. Zij nam voor iedere specifieke taak een andere VA aan. 

Online geld verdienen met affiliate marketing

Affiliate marketeer worden is een droom van veel jongeren. Affiliate marketing is het promoten van andermans producten in ruil voor commissie. Je verkoopt dus geen eigen producten maar prijst simpelweg andere producten aan. Dit is hoe influencers werken. Zij promoten een bepaald product en krijgen per lead of sale een commissie. Makkelijk online geld denk je nu? Zoals je al las is online geld verdienen mogelijk. Makkelijk is het echter niet. Het duurt al snel tot zes maanden voor je je eerste commissie binnen haalt. Gedurende die zes maanden moet je continu actief zijn op je sociale media of blogs schrijven. Zo krijg je het aantal volgers of bezoekers omhoog. Starten is niet moeilijk, het volhouden wel. 

Wil jij een introductie in hoe affiliate marketing werkt? Dan kan ik de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard aanraden. In deze online cursus legt hij uit hoe het werkt en hoe je er snel mee kan starten. 

Online geld verdienen met cursus

Online cursussen maken is een extra inkomstenbron waar veel ondernemers nu mee bezig zijn. De komst van corona heeft dit alleen nog maar extra gestimuleerd. Omdat veel mensen online geld willen verdienen moeten ze ook leren hoe ze dit moeten doen. Veel ondernemers spelen hierop in en bieden diverse cursussen aan. Zo kan je bijvoorbeeld ook deze online cursus volgen om te leren hoe Pinterest zakelijk te gebruiken.

Daarnaast zijn er online cursussen die je leren om online cursussen te maken. Je kan het zo gek niet bedenken of iemand heeft er wel een cursus over gemaakt.  

Zelf volg ik ook af en toe een cursus. Zo vind ik fotografie heel leuk, maar vond ik nooit een cursus die me aansprak. Nu heb ik na lang zoeken een online cursus fotografie gekocht. 

Pinterest als marketingtool

Is het nog niet helemaal duidelijk wat dit nu allemaal met Pinterest te maken heeft?

Pinterest is naast Google en YouTube de grootste zoekmachine die er is. Als je zelf iets intikt in de zoekbalk op Google krijg je bijna altijd ook verwijzingen naar Pinterest. Daarnaast is online geld verdienen een hot topic op Pinterest. Je wordt overspoeld door pins met tips voor online ondernemen. 

Webshop en virtual assistant

Deze verdienmodellen om online geld te verdienen zijn uitermate geschikt voor Pinterest. 

Met een webshop start je met een bepaalde hoeveelheid producten en heb je voldoende content om een goede start met Pinterest te maken. Wanneer je na zes maanden tot een jaar de vruchten plukt van de Pinterest marketing kan je je webshop uitbreiden. Zo creëer je weer nieuwe content. 

Als virtual assistant kan je leuk bloggen over jouw niche. Zo kan je blogs schrijven over tips voor een georganiseerde mailbox. Of tips voor het gebruik van Pinterest. Zolang je nieuwe blogs blijft schrijven creëer je nieuwe content voor Pinterest. Zo kan je je account en klanten laten groeien. 

Affiliate marketing en online cursus

Het verdienmodel affiliate marketing en online cursus zijn vormen van passief inkomen. Dit is een manier van geld verdienen zonder dat je er op dat moment iets voor hoeft te doen. Geen uurtje factuurtje dus. Let wel op, voor je er geld mee kan verdienen moet je er veel tijd in steken. Zo kan het gerust meerdere maanden duren voor je er iets mee verdient. Een online cursus maken heb je niet op enkele uren gedaan. En deze promoten neemt ook tijd in beslag. Eens je deze tijd en energie erin gestoken hebt kan je er geld mee verdienen zonder dat je op dat eigenste moment werkt. 

Een mooi voorbeeld is de fotografie cursus die ik gekocht heb. Het zal ongetwijfeld veel tijd en energie gekost hebben de cursus te maken. Op het moment dat ik de cursus kocht en dat ik deze bekijk is de maker er echter niet mee bezig. Toch verdient ze eraan. Passief inkomen.   

Fotografie is een heel populair onderwerp op Pinterest. De persoon waarvan ik de cursus gekocht heb zou hier dus zeker mee kunnen starten. Ik weet dat ze hier extra klanten uit gaat halen. 

Pinterest past heel goed bij affiliate marketing. Iedere week schrijf je een blog en creëer je nieuwe content. Deze eindeloze stroom aan content zorgt voor een uitstekend Pinterest profiel dat snel zal groeien. Online geld verdienen met Pinterest is mogelijk.

Wanneer je online cursussen verkoopt is het gunstig om steeds te blijven bloggen over het onderwerp van je cursus. In iedere blog kan je dan verwijzen naar jouw online cursus. Door je blog te volgen krijgen mensen een connectie met jou en zijn ze eerder geneigd je cursus te kopen. 

Hulp bij Pinterest

Heb jij reeds een online verdienmodel zoals een webshop, blog of online cursus en wil je je verkoop een boost geven? Je leest het goed, online geld verdienen met Pinterest is mogelijk. Vraag vrijblijvend meer info aan of kijk naar mijn aanbod.

blog over online geld verdienen met Pinterest

Lees nog even verder

Met Pinterest geld verdienen

Geld verdienen vanuit huis, het is tegenwoordig populair. Veel mensen denken dat online geld verdienen makkelijk en snel is. Online geld verdienen als affiliate marketeer

Lees verder »

mag ik jou ook helpen je bedrijf te laten groeien?

Plan een ontdekkingsgesprek in en ik vertel je hoe